‘SATREPS-COSMOS Demonstration Site’ di UPM dirasmikan - Zakaria, Azman (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 25 Feb: SATREPS-COSMOS Demonstration Site, yang menempatkan pelbagai teknologi SATREPS-COSMOS termasuk pengkulturan mikro alga secara terbuka berkos rendah, kitar semula nutrien, sistem penjanaan ammonia tulen dan sistem akuakultur pengedaran-semula piscoponic (P-RAS), dirasmikan hari ini.