Graduan perlu miliki kemahiran, beradab, junjung tinggi kehidupan insaniah - Zakaria, Azman (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 12 Jan: Tuanku Canselor Universiti Putra Malaysia (UPM), Sultan Sharafuddin Idris Shah mahu graduan bukan sahaja melengkapkan diri untuk memenuhi pasaran kerja tetapi juga dengan kemahiran untuk menjadi individu yang aktif, bertanggungjawab, beradab, beramanah dan menjunjung tinggi tatacara kehidupan insaniah.