UPM, PMNP jalin kerjasama penyelidikan warisan sejarah - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2021)
KUANTAN, 18 Nov – Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi (FBMK), Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Perbadanan Muzium Negeri Pahang (PMNP) melalui Pusat Kajian Sejarah dan Tamadun Al-Sultan Abdullah – Muzium Pahang (AL-ASAR) menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) bagi penyelidikan memajukan ilmu dalam bidang warisan sejarah dan tamadun negara.