Tiram di muara Sungai Muar disahkan spesies baharu, tidak terdapat di kawasan lain dunia - Zakaria, Azman (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2021)
SERDANG: Sejenis spesies tiram, satu-satunya yang terdapat di dunia dan hanya terdapat di muara Sungai Muar di Johor telah disahkan sebagai spesies baharu dan dinamakan Crassostrea (Magallana) saidii.