Prof. Ir. Dr. Mohd Sapuan Salit adalah finalis untuk IET Achievement Medals 2021 Universiti Putra Malaysia - Universiti Putra Malaysia, Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, 2021)
Jumaat, 22 Oktober 2021; Anugerah IET Medals yang dianugerahkan oleh The Institution of Engineering and Technology yang berpusat di United Kingdom diberikan kepada calon yang telah memberikan sumbangan besar dan terbilang dalam pelbagai sektor kejuruteraan dan teknologi. Anugerah Pencapaian IET wujud untuk meraikan bakat luar biasa dalam bidang kejuruteraan dan teknologi, dengan pelbagai kategori untuk mengikhtiraf orang-orang yang telah memberi impak nyata dalam industri mereka.