Inovasi kaedah mudah belajar Bahasa Inggeris guna teknologi AR, VR - Zakaria, Azman (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2021)
SERDANG: Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya merekacipta set permainan pengayaan bahasa Inggeris menggunakan teknologi Augmented Reality (AR) dan Visual Reality (VR) untuk pelajar sekolah rendah Tahun 2 dan 3 (8 hingga 9 tahun) atau pelajar bermasalah pembelajaran, yang membolehkan mereka mempelajari bahasa Inggeris secara didik hibur.