Kucing bukan penyebar virus COVID-19 - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2021)
SERDANG - Kajian sehingga kini mendapati, tiada bukti bahawa kucing boleh menjadi penyebar COVID-19 dan tiada bukti penularan wabak itu daripada kucing ke manusia.