UVH UPM jalankan pembedahan Caesarean, transfusi plasma kepada kuda - Universiti Putra Malaysia, Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2021)
SERDANG, 11 Jun – Jabatan Perubatan dan Pembedahan Haiwan Ladang dan Eksotik (JPPHLE), Hospital Veterinar Universiti (UVH), UPM menerima satu kes seekor kuda bunting yang dirujuk dari Terengganu yang mengalami kolik dan disyaki menunjukkan tanda-tanda beranak sejak enam hari lepas.