Kesukaan Memilih Media Cetak dalam Pengajaran Puisi di Kalangan Guru Sekolah Menengah di Daerah Hulu Langat - Mansor, Saliha (1997)
Kajian ini bertujuan meninjau kesukaan memilih media cetak dalam pengajaran puisi di kalangan guru-quru sekolah menengah, di samping mengenal pasti faktor-faktor yanq mempengaruhi pemilihan media cetak tersebut. Seramai 20 orang guru dari 12 buah sekolah yang menawarkan mata pelajaran Kesusasteraan melayu di daerah Hulu langat, Selangor telah menjadi responden kajian ini. soal selidik, dan temubual telah digunakan bagi pengumpulan data dan analisa di buat dengan menggunakan kaedah statistik seperti kekerapan, peratusan, min dan juga korelasi Pearson.