UPM, ORI perkukuh jalinan kerjasama - Sinar Harian, (2009)
Universiti Putra Malaysia (UPM) yang diiktiraf Universiti Penyelidikan mengadakan jalinan kerjasama penyelidikan dan pertukaran penyelidik bersama bidang kimia, fizik dan biologi dengan Ocean Research Institute (ORI, The University of Tokyo, Jepun.