Kaji temasya sukan Orang Asli - Utusan Malaysia, (2009)
Kementarian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah sedang mengkaji kemungkinan mengadakan temasya sukan bagi masyarakat Orang Asli dan penduduk luar bandar untuk memudahkan pencarian bakat sukat di kalangan mereka.