Ahli Kor Suksis dilantik Inspektor Sukarelawan Polis - Kosmo! (2009)
Setiap ahli Kor Sukarelawan Polis Siswa Siswi (Suksis) yang tamat tempoh latihan asas dengan sempurna di Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) akan dilantik sebagai Inspektor Sukarelawan Polis (PVR) di tempat tinggal atau kerja masing-masing berkuat kuasa semalam.