Suksis diberi keutamaan - Harian Metro, Syarifah Dayana Syed Bakri (2009)
Pelajar Institusi Pengajian Awam (IPT) yang mengikuti kokurikulum sebagai anggota Kor Sukarelawan Polis Siswa/Siswi (Suksis) diberi keutamaan menjawat jawatan inspektor dalam Polis Diraja Malaysia jika mereka memilih menyertai pasukan itu.