Peta pemikiran: kreativiti guru merangsang pemikiran pelajar - Mahamod, Zamri; Abdul Rahman, Anita; Jamian, Abdul Rasid; Othman, Shamsuddin (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2020)
Buku suntingan Peta Pemikiran: Kreativiti Guru Merangsang Pemikiran Pelajar Bahasa Melayu ialah himpunan penulisan teori dan hasil kajian yang dijalankan pelajar Sarjana Pendidikan Bahasa Melayu, Fakulti Pendidikan, Universiti Kebangsaan Malaysia. Buku suntingan ini terbahagi kepada tiga bahagian. Buku suntingan ini memberi kebaikan kepada khalayak pembaca, pengkaji bahasa, pelajar bahasa, pendidik guru di Institut Pendidikan Guru, Universiti Awam dan Universiti Swasta untuk meneliti kelebihan peta pemikiran sebagai kaedah pembelajaran dan pengajaran abad ke-21. Hasil kajian ini memberikan nilai tambah kepada guru dan pelajar dalam memantapkan proses pengajaran dan pembelajaran khususnya Bahasa Melayu dan mata pelajaran lain amnya dengan lancar dan berkesan.