Merungkai 192 persoalan zakat agihan dan amil - Mohd Yusoff, Ahmad Nasir; Abd Rahim, Zuhaimi (Universiti Putra Malaysia Press, 2020)
Buku Merungkai 192 Persoalan Zakat dan Amil ini diterbitkan sebagai pedoman bagi masyarakat awam bertujuan memahami isu-isu zakat, agihan dan amil disamping memberi petunjuk praktis agar masyarakat mendapat gambaran jelas dalam merungkai permasalahan mengenai zakat, agihan dan amil. Sepertimana tajuk buku ini, 192 soalan telah dikumpulkan dan dibahagikan mengikut bab masing-masing bagi memudahkan lagi para pembaca memahami topik zakat ini. Semoga buku ini dapat memberi manfaat bagi masyarakat awam khususnya dan bagi semua pihak yang memerlukan maklumat berharga berkaitan zakat, agihan dan amil.