Inovasi mesin penuaian Misai Kucing tingkat tuaian 30 kali ganda berbanding mesin konvensional - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2021)
SERDANG: Kumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya mereka bentuk mesin penuaian untuk tumbuhan herba Misai Kucing dengan keupayaan kapasiti tuaian 24.89 kg/jam, yang merupakan 30 kali peningkatan kapasiti pengeluaran berbanding menggunakan mesin penuai kaedah konvensional.