WiPNET, INTROP,MIMOS bangunkan aplikasi kekang kebakaran hutan paya gambut - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (2021)
Sekumpulan penyelidik Pusat Penyelidikan Rangkaian Wayarles dan Fotonik (WiPNET), Institut Perhutanan Tropika dan Produk Hutan (INTROP), Universiti Putra Malaysia (UPM) dan MIMOS Berhad melakar sejarah apabila berjaya membangunkan aplikasi Internet of Things (IoT) untuk mengembangkan sistem amaran awal untuk mengekang kebakaran di hutan tanah paya gambut, Hutan Simpan Raja Musa, Kuala Selangor.