Tenaga solar guna gentian enau - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (2020)
SERDANG: Kumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya meningkatkan kestabilan haba, faktor tenaga dan keberkesanan tenaga solar dengan mengintegrasikan gentian enau (short sugar palm fibre) (SSPF) ke dalam modul solar.