UPM, UASB India kaji kurangkan stres air pada tanaman - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2020)
BENGALURU, (India) – Jabatan Pengurusan Tanah, Fakulti Pertanian, Universiti Putra Malaysia (UPM) dengan kerjasama University of Agricultural Sciences Bengaluru (UASB) India menjalankan kajian penggunaan sisa penuaian dan pemprosesan padi untuk meningkatkan kadar pengeluaran hasil tanaman jagung di samping mengekalkan pertumbuhan dalam keadaan kekurangan air atau kemarau.