Fahami tujuan pelajar ke universiti - Utusan Malaysia, (2010)
Setiap tahun, menjelang kemasukan pelajar baru ke IPTA, pasti timbul isu pelajar tidak ditawarkan kursus yang dipohon, sebaliknya diberi kursus lain. Disebabkan itu, ada pelajar tidak mahu mendaftar. Boleh Datuk Seri mengulas perkara ini.