UPM berhasrat jadi universiti hijau, mesra alam - Berita harian, Hazwan Mohd Faisal (2010)
Universiti Putra Malaysia (UPM) berhasrat menjadi universiti hijau dan mesra alam sebagai sokongan penyertaannya dalam GreenMetric Ranking of World Universities.