Fakulti Sains UPM hasil cecair sanitasi tangan bantu petugas barisan hadapan - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, 2020)
SERDANG, 5 Mei 2020 - Jabatan Kimia, Fakulti Sains, Universiti Putra Malaysia (UPM) menghasilkan sebanyak 1,255 liter iaitu untuk 8,500 botol (80 mililiter) dan 575 liter isian semula cecair sanitasi tangan atau handrub sanitizer dalam usaha menangani penularan wabak Covid-19.