Inovasi vaksin beri perlindungan menyeluruh virus ND genotip VII virulen - Zakaria, Azman (Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, 2020)
SERDANG: Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan vaksin generasi baharu yang mampu memberi perlindungan menyeluruh terhadap virus sampar ayam ND genotip VII virulen, bagi mengawal penyakit sampar ayam.