Tamadun Islam dan Tamadun Asia (Titas) membina peradaban di Malaysia - Mohd Yusoff, Ahmad Nasir; Ali, Noralina; Mamat, Aladin (Aras Mega, 2019)
Buku ini memfokuskan tentang ilmu ketamadunan secara terperinci dan memfokuskan kepada beberapa tamadun-tamadun seperti: Tamadun Islam ,Tamadun Melayu, Tamadun India, Tamadun Cina.