Multimedia dalam bahasa - Abd Rahim, Normaliza (Universiti Putra Malaysia Press, 2019)
Buku Multimedia dalam Bahasa memberi tumpuan kepada penggunaan multimedia seperti fotografi, vid¬eografi, animasi dan media sosial dalam kalangan pengguna bahasa. Empat kajian tentang penggunaan multimedia dalam kalangan pengguna bahasa dianalisis dengan menggunakan teori analisis wacana dan strategi komuni¬kasi. Selain itu, asas grafik, asas fotografi, asas videografi dan model penerimaan teknologi juga dibincangkan supaya pengguna bahasa dapat memahami tentang penggunaan multimedia dengan lebih jelas. Cadangan kajian akan datang juga disertakan supaya penyelidik dapat menjalankan kajian berkaitan dengan multimedia dalam bahasa.