UPM Kaji Kecekapan Sistem PV Jana Tenaga Elektrik - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2010)
SERDANG, 9 Nov - Fakulti Kejuruteraan Universiti Putra Malaysia (UPM) dengan kerjasama Sichuan Zhonghan Solar Power (SZSP) akan menjalankan penyelidikan untuk mengukur prestasi tiga jenis sistem photovoltaic (PV) dan mengkaji kesesuaian sistem itu menjana tenaga elektrik secara optima mengikut keadaan cuaca di negara ini.