Makmal teknologi pakaian FPP hasilkan PPE untuk petugas barisan hadapan COVID-19 - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, 2020)
SERDANG, 22 April - Makmal Teknologi Pakaian Fakulti Pengajian Pendidikan (FPP), Universiti Putra Malaysia (UPM) menghasilkan sekitar 50 hingga 100 unit pakaian peralatan perlindungan diri atau PPE sehari untuk memenuhi keperluan staf Pusat Kesihatan Universiti (PKU) bagi mengelakkan jangkitan Covid-19 semasa bertugas.