Pirometer optik - Ani, Mohamed Noor (2000)
Secara globalnya kertas kerja ini menerangkan mengenai sifat - sifat fizikal termometer pirometer optik berubah terhadap suhu, rekabentuknya, kaedah penggunaannya dan penggunaannya di dalam kehidupan seharian.