Pasukan Tindakan Kecemasan (ERT- UPM COVID-19) UPM - Abd Rahman, Azmawani (Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, 2020)
SERDANG - Semenjak bermulanya pelaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan pada 18 Mac 2020 di seluruh negara untuk menghindarkan wabak COVID-19 daripada terus menular, Pasukan Tindakan Kecemasan (ERT-UPM COVID-19) Universiti Putra Malaysia (UPM) telah memainkan peranan yang amat penting bagi memastikan kesinambungan perkhidmatan di UPM dan kesediaan UPM dalam menangani isu ini dengan pantas dan berkesan. Pasukan ini diketuai oleh Komanden Insiden, Naib Canselor UPM, Prof Datin Paduka Setia Dato’ Dr. Aini Ideris.