UPM hasilkan 753 botol pensanitasi tangan (Sanitizer) cegah COVID-19 - Muhamad Noh, Khairul Anuar (Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, 2020)
SERDANG, 31 Mac – Sekumpulan penyelidik Fakulti Kejuruteraan, Universiti Putra Malaysia (UPM) mengambil inisiatif menghasilkan 700 produk pensanitasi tangan untuk mencegah penyebaran virus Covid-19 dengan menggunakan formulasi gel lidah buaya.