Inovasi air sisa dan sisa separa pepejal boleh diguna semula, hasilkan gas - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2020)
SERDANG: Air daripada sisa sembelihan lembu, ayam dan air sisa basuhan darah di rumah sembelihan, serta sampel pepejal atau separa pepejal seperti najis lembu, najis babi dan najis ayam, kini boleh dirawat dan produk daripada rawatan itu digunakan semula untuk tujuan tertentu.