UPM, MVP meterai perjanjian untuk komersial vaksin baharu sampar ayam - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2019)
SERDANG, 30 Dis: Universiti Putra Malaysia (UPM) dan syarikat Malaysian Vaccines and Pharmaceuticals Sdn Bhd (MVP) memeterai perjanjian pelesenan (licensing agreement) untuk MVP mengkomersialkan inovasi vaksin generasi baharu bagi mengawal penyakit sampar ayam (Newcastle Disease) yang menyerang ayam komersial.