Nanoselulosa dihasil daripada biomas sawit - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2019)
SERDANG - Kumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan nanoselulosa dari biomas sawit, yang mempunyai ciri setanding dengan nanselulosa yang dihasilkan di negara maju menggunakan bahan selulosa lain.