Thohira Synbiotics percepat tumbesaran ikan, udang - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2019)
SERDANG, 2 Dis: Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan Thohira Synbiotics daripada mikroorganisma, produk gabungan daripada campuran bakteria probiotik dan prebiotik yang mempercepat tumbesaran ikan serta udang, dan pada masa yang sama melindungi ternakan itu daripada ancaman penyakit.