Pembelajaran-berasaskan perkhidmatan cara inovatif pastikan keberkesanan pengajaran - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2019)
SERDANG - Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan inovasi ‘pembelajaran-berasaskan perkhidmatan’ (service learning) yang merupakan cara inovatif untuk memastikan keberkesanan pengajaran dan pembelajaran di dalam kelas melalui amalan kerja praktikal seterusnya memindahkan amalan tersebut ke industri dan komuniti setempat.