UPM-Desmet Jalin Penyelidikan Specialty Fats Minyak Kelapa Sawit - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2010)
SERDANG 6 Julai – Universiti Putra Malaysia (UPM) memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan Syarikat Desmet Ballestra dari Belgium untuk penyelidikan menghasilkan specialty fats (lemak khusus) dari minyak kelapa sawit menggunakan loji pandu pilot plant.