Elak Pembaziran Tenaga Dengan Selimut Sesuai - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2010)
SERDANG, 3 Jun – Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM), Dr. Mohamad Fakri Zaky Jaafar mendedahkan jenis selimut tebal boleh menyebabkan pembaziran elektrik di bilik tidur yang menggunakan pendingin hawa.