Al-Quran al-Karim dengan panduan waqaf dan ibtida' beserta tajwid - Hassan, Abd Rauf (Telaga Biru Sdn Bhd, 2018)
Al-Quran Al-Karim dengan Panduan Wakaf & Ibtida' beserta hukum tajwid yang menggabungkan 2 elemen penting iaitu hukum tajwid dan wakf ibtida' (memberhentikan dan memulakan bacaan). Keistimewaan Al-Quran ini adalah; menggunakan sistem warna yang jelas dan menarik bagi memudahkan pembaca Al-Quran memberhentikan bacaan dan memulakan bacaan dengan sempurna. Memudahkan para pembaca untuk mengenalpasti hukum hakam bacaan Al-Quran, malah ia juga dapat meminimumkan kesilapan bacaan hukum tajwid serta kesilapan dalam memberhentikan dan memulakan bacaan pada pertengahan ayat yang panjang. Al-Quran ini sesuai untuk dijadikan permulaan untuk mengenali dan mempelajari hukum tajwid.