Rasulullah dan Khulafa al-Rasyidin sanjungan umat sepanjang zaman - Othman, Mohd Sukki (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2018)
Buku ini membincangkan sirah Nabi Muhammad SAW dan Khulafa' al-Rasyidin serta keunggulan yang terdapat pada mereka yang boleh dijadikan idola oleh umat sepanjang zaman. Buku ini mempunyai dua elemen penting, iaitu elemen sejarah dan pendidikan akhlak. Buku ini menerangkan sirah kehidupan Nabi Muhammad SAW dan sirah kehidupan Khulafa' al-Rasyidin yang mengharungi pelbagai liku kehidupan tetapi tetap teguh dalam perjuangan dan istiqamah menegakkan Islam. Buku ini memuatkan pengajaran yang boleh diaplikasikan dalam kehidupan masa kini melalui penghayatan terhadap keperibadian Nabi Muhammad SAW dan para sahabat yang rapat agar dapat dijadikan teladan kepada seluruh umat.