Program bicara ilmu rungkai Melayu pertama kelilingi dunia - Amirudin, Nisa Khairina (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2019)
SERDANG, 29 Julai – Muzium Warisan Melayu, Fakulti Bahasa dan Komunikasi (FBMK), Universiti Putra Malaysia (UPM) menganjurkan program bicara ilmu “Melayu Pertama Mengelilingi Dunia: Panglima Awang @ Enrique De Malacca: Antara Realiti atau Ilusi” untuk merungkai identiti pemuda Melayu pertama yang mengelilingi dunia bersama angkatan Ferdinand Mahellan pada tahun 1519-1522.