Inovasi penyembuh luka daripada peria katak, belimbing rosak - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2019)
SERDANG - Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan ‘Medicated Wound Dressing’, produk penyembuh luka daripada peria katak dan belimbing yang rosak, yang lebih berkesan dan sesuai termasuk untuk penyembuhan luka pesakit kencing manis.