Seminar BiHSED angkat kedudukan pendidikan sains rumah tangga - Yushriman, Yus Sharmiza (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2019)
SERDANG, 25 April – Seminar Dwi Tahunan Pendidikan Sains Rumah Tangga (BiHSED) 2019 yang memberi penekanan terhadap penanda aras bidang Pendidikan Sains Rumah Tangga (PSRT) di negara membangun mengenai amalan lestari dalam PSRT diadakan di Fakulti Pengajian Pendidikan (FPP), Universiti Putra Malaysia (UPM).