Kitar semula bahan untuk hasilkan tenaga, biochar - Karam Singh, Daljit Singh (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2019)
KLANG – Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Persatuan Biochar Malaysia (BMA) mengadakan lawatan ke kilang pengurusan buangan terjadual Tex Cycle (P2) Sdn Bhd (Tex Cycle) di sini untuk meneliti dan mempelajari konsep ‘negatif karbon’ yang dipraktikan oleh syarikat itu.