Bongkar rahsia kehebatan orang Melayu dalam ilmu pelayaran - Arzmi, Ayunie Inanie (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2019)
SERDANG, 25 April - Muzium Warisan Melayu, Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi (FBMK) menganjurkan Bicara Ilmu: Membongkar Rahsia Ilmu Pelayaran Melayu di Dewan Za’aba, Universiti Putra Malaysia (UPM) bertujuan memberi peluang kepada masyarakat mengetahui kehebatan orang Melayu dalam bidang ilmu pelayaran.