Kursus pembelajaran bahasa Inggeris LAX mempertingkatkan kompetensi berbahasa Inggeris - Wong, Kay Chern (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2019)
SERDANG – Pusat Pemajuan Kompetensi Bahasa (CALC) Universiti Putra Malaysia (UPM) menawarkan kursus pembelajaran bahasa Inggeris LAX kepada pelajar bagi mempelajari bahasa dalam situasi yang fleksibel, menyeronokkan dan kurang tekanan.