Inovasi strategi pengajaran dan pembelajaran elemen keusahawanan melalui aplikasi grounded theory - Mohamed, Nur Aziemah; Kamarudin, Nurzatulshima (Faculty of Educational Studies, Universiti Putra Malaysia, 2015)
Strategi pengajaran penting dalam memastikan setiap pelajar memperolehi dan memahami pembelajaran yang berkesan. Strategi pengajaran dan pembelajaran membantu guru dalam menyampaikan ilmu dengan lancar. Inovasi dalam strategi pengajaran merupakan suatu idea dan amalan yang dianggap baru oleh seseorang. Pelaksanaan elemen keusahawanan secara merentas kurikulum perlu ditangani oleh guru dengan merancang strategi pengajaran secara berinovasi. Kaedah melalui aplikasi Grounded Theory dilakukan bagi mendapatkan kata kunci yang tepat dalam membina strategi pengajaran yang berkesan dalam melaksanakan penerapan elemen keusahawanan bersesuaian mengikut topik serta memudahkan kefahaman pelajar.