Isu-isu inovasi dalam pendidikan - Akai, Nor Atika; Kamarudin, Nurzatulshima (Faculty of Educational Studies, Universiti Putra Malaysia, 2015)
Inovasi pendidikan merupakan antara perkara yang menjadi agenda utama di dalam sistem pendidikan Malaysia dewasa ini. Hal ini kerana, ramai pihak khususnya kerajaan Malaysia telah menyedari akan kepentingan inovasi di dalam sesebuah sistem pendidikan. Namun demikian, wujud beberapa isu mengenai inovasi di dalam pendidikan yang melibatkan kurikulum, guru, pihak sekolah, dan pelajar. Oleh itu, artikel ini membincangkan isu-isu yang timbul di dalam inovasi sesebuah pendidikan tersebut.