Bilitec, inovasi kesan penyakit kuning tanpa perlu ambil sampel darah - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2018)
SERDANG - Terkesan dengan kesakitan yang dialami bayi ketika darah diambil secara suntikan bagi pemeriksaan penyakit kuning (jaundice), seorang penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) tampil dengan inovasi yang boleh mengesan penyakit itu tanpa menyentuh atau menyakitkan bayi