“Sepanjang di UPM, saya tidak pernah minta duit daripada ibu bapa” - Chow, Heng Yee (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2018)
SERDANG, 30 Okt. – "Saya tidak mahu menyusahkan ibu bapa, saya mahu berdikari dan menggunakan wang hasil titik peluh saya sendiri untuk membiayai pengajian di universiti,” kata Mhitra A/P Subramaniam, 24, graduan Bacelor Sastera Bahasa dan Linguistik Melayu, Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi.