Inovasi DADD elak pemandu terlelap ketika memandu - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2018)
SERDANG - Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan inovasi Driver’s Anti-Drowsy Device (DADD) berupa teknologi boleh pakai (wearable technology) yang diserapkan dalam vest atau jaket untuk membantu pemandu daripada terlelap semasa memandu.